Jeden slaďoučký recept pro Tvého miláčka:
Ovocná vaflová věž
80 g másla
40 g cukru
2 vejce
100 g hladké mouky
50 g mletých mandlí
1 lžička prášku do pečiva
125 ml mléka
4 kiwi
3 půlky kompotovaných broskví
400 ml smetany
2 vanilkové cukry
1 stužovač šlehačky
50 g pražených mandlových hoblinek
Postup:
1.Máslo s cukrem šleháme do pěny.Postupně přidáváme vejce.Mouku smícháme s mandlemi a práškem do pečiva a střídavě s mlékem přidáváme k máslové pěně.Necháme 15 min. kynout.
2.Vaflovač rozehřejeme,pomažeme tukem a z těstíčka postupně upečeme 4 vafle.Na kuchyňské mřížce je necháme vychladnout.
3.Kiwi oloupeme a nakrájíme na plátky.Broskve necháme okapat a nakrájíme na plátky.Ze smetany ušleháme šlehačku,postupně přidáváme vanilkový cukr a ztužovač šlehačky.Nakonec přimícháme mandlové hoblinky.
4.Vafly potřeme šlehačkou a obložíme polovinou plátků kiwi.Přiklopíme druhou vaflí.Opět potřeme šlehačkou a obložíme broskvovými plátky.Přiklopíme třetí vafli,potřeme šlehačkou a obložíme zbylou půlkou plátků kiwi a konečně navrch přiklopíme čtvrtou vafli.Lehce přimáčkneme a na povrchu ozdobíme zbytkem šlehačky,zbylým ovocem a mandlemi.
Zabere to asi 50 min.
A kdo by neodolal horké čokoládě nebo omamnému elixíru lásky?? :o))
Čokoláda:
50 g čokolády na vaření, 250 ml smetany, 1 lžíce brandy nebo koňaku, skořice. Čokoládu rozlamte na menší kousky, zalijte malým množstvím horké smetany, rozmíchejte, dolijte zbytek smetany a prohřejte. Horký nápoj nalijte do většího šálku. Lžíci nahřejte nad plamenem, nalijte na ni brandy nebo koňak a nad hotovým nápojem zapalte. Hořící destilát i s lžící vložte do nápoje. Přidejte špetku mleté skořice a podávejte.
1.Elixír lásky:
Dvě hrsti květů a listů myrty, natrhaných pět minut před půlnocí pět dní před úplňkem, vhoďte do dvou litrů vody, kterou přímo z pramene přinesla čistá panna, a smíchejte je s litrem ranného bílého vína. Vše svařte a destilujte. Výsledný destilát, který budete pít vždy za rozbřesku a při západu slunce, zkrášlí vaši tvář. Pokud ho smícháte se sirupem posilňujícím srdeční činnost, získáte lektvar vyvolávající milostnou touhu.
2.Elixír lásky a věčného mládí z jižního Pacifiku
Amrus: rozčtvrťte mango, dužinu oddělte od slupky a pecky, dejte ji do mixéru, přidejte 200 ml mléka a 150 g cukru a vše pořádně rozmixujte. Ke zvýraznění chuti přidejte trochu rozemletého pepře. Nápoj podávejte vychlazený (v ledničce vydrží čerstvý 48 hodin) ve sklenici, kterou ozdobte jahodou, kiwi nebo melounem.
Fialkový sorbet lásky:
600 ml fialkového likéru, 200 ml cukrového sirupu, 300 ml hroznové šťávy, 30 ml citrónové šťávy, 1 vaječný bílek, 50 g jemného krystalového cukru. Tekuté přísady smíchejte v misce a zchlaďte, aby směs zhoustla. Potom ušlehejte bílek s cukrem a přidejte ke směsi. Opět zchlaďte. Podávejte ve sklenicích ozdobených květy fialek.
Jahody v čokoládě
Jahody jsou považované za velmi erotické ovoce už pro svou vizuální podobu. Výzkumy ale ukázaly, že vitamíny, které jsou v nich obsažené probouzí smyslné touhy a povzbuzují sexuální apetit. Afrodisiakální účinek mají především na ženy. Vyzkoušejte jednoduchý recept, který zvládnou i kuchařští začátečníci a který v sobě snoubí dvě silná afrodisiaka: jahody a čokoládu.
Přísady:
20 zralých jahod se stopkami
Tmavá a bílá čokoládová poleva, čokoládové lupínky, sekané oříšky, kokosová moučka
Postup:
1. Oba druhy čokoládových polev rozpusťte ve vodních lázních.
2. Namáčejte v nich jahody a vytvářejte nejrůznější vzory.
3. Můžete kombinovat oba dva druhy polev. Pomocí špejle malovat barevné linky apod. Způsob ozdobení záleží jen na vaší fantazii.
4. Část jahod namočte v čokoládě a následně obalte v sekaných oříšcích, nebo drcených čokoládových lupíncích.
5. Jahody odkládejte buďto na mřížku nebo na pečící papír, aby čokoláda mohla zatuhnout.
6. Podávejte s patřičně romantickými rekvizitami.
Čokoládové koule
Přísady:
250g nastrouhané nebo jemně nasekané mléčné čokolády
120g hořké čokolády (také nastrouhané nebo jemně nasekané)
250g kokosové moučky
2 šálky rozdrcených cornflaků
Postup:
1. Připravte si na pracovní plochu pečící papír.
2. Čokoládu rozehřejte ve vodní lázni a vymíchejte dohlídka.
3. Do čokoládové směsi přidejte kokos a cornflaky.
4. Nechte trochu zatuhnout.
5. Ze směsi tvarujte s pomocí polévkové lžíce koule, které necháte vychladnout na pečícím papíře. V jejich tvarování vám pomohou dlaně namazané máslem.
6. Pro lepší vizuální dojem můžete bonboniéru vyrobit z bonbónů z tmavé i z bílé čokolády.
Čokoládové plátky
Přísady:
Půl šálku másla
2 polévkové lžíce tekutého medu
4 čajové lžičky kakaa
250g neplněných sladkých sušenek
2 polévkové lžíce rozinek
2 polévkové lžíce nasekaných oříšků (mohou být i mandle)
Máslo na vymazání a kokos na vysypání formy
Postup:
1. Rozdrťte najemno sušenky. Použít k tomu můžete váleček na těsto.
2. Nasekejte nebo rozemelte oříšky.
3. Máslo, kakao a med dejte do misky a ve vodní lázni nad mírným plamen nechte za stálého míchání rozpustit. Jakmile se máslo rozpustí a spojí s ostatními složkami, odstraňte směs z ohně.
4. Přisypte směs rozdrcených sušenek a oříšků. Důkladně promíchejte.
5. Připravte si plechovou formu (ideální je čtverhranná forma na biskupský chlebíček) a důkladně jí vymažte máslem. Pro lepší vyklápění jí můžete i vysypat kokosem.
6. Směs dejte alespoň na půl hodiny zchladit do ledničky.
7. Pak směs vyklopte na rovnou plochu a nakrájejte na tenké plátky. Pokud by se vám čokoládová hmota nechtěla vyklopit, ponořte formu na krátkou chvíli do horké vodní lázně.
8. Hotové čokoládové plátky můžete posypat kokosem, polít čokoládou, nebo podávat se zmrzlinou.
Komentáře
Přehled komentářů
hele kdyz sem si do googlu zadala elixir nebo napoj lasky tak sem myslela neco ozajstni pravdivy cim si muzu zuiskat srdce vyvoleneho nejaky recept nebo hotovy produkt od carodejnice s nikaragui nebo tak neco a ne tyhle stupidni blaboly a blba a frodiziaka s placebo ucinkem to mi nepomuze kdyz mne nechce hambite se jak ste to nazvali pfuj!
ha ha ha
(jaaaaaaaaaaa, 19. 2. 2007 16:40)